3 Temmuz 2012 Salı

Ayten Usta Lokantası (Eskişehir'in Bursa çıkışında)


Bursa'ya seyahatimde Eskişehir'den Bursa çıkışında 5.km'deki OPET istasyonunda mola verdik. Ayten Usta Lokantası uzaktan ilgimi çekince orada bir şeyler yedik. Seyahatlerde yemek için uygun yer bulmak genellikle bir sorundur. Belki yolunuz düşer, işe yarar düşüncesiyle bu lokantadan bahsetmek isterim. 





Başlıca yemekleri balaban köfte, çömlekte kuru fasulye, çerkes mantısı haluja (ceviz büyüklüğünd
eki hamur açılıp arasına haşlanmış ezilmiş, özel baharat ve otlarla karıştırılmış patates ve rendelenmiş peynir ile yapılıp sıcak suda haşlanmış olarak üzerine yoğurt ve sosla ikram ediliyormuş), höşmerim, kafkas gözlemesi (ballı, cevizli, lorlu, kaymaklı). Yedin mi derseniz sadece höşmerimi denedim, o tek başına yetti. Sıcak da servis yapılıyormuş, ben soğuk, üzerinde dondurmayla yedim, güzeldi, ama ben Balıkesir yöresinin içi daha bol peynirlisini tercih ederim. Höşmerim bir çömlekte geliyor, kesin iki kişiyi doyurur, benden söylemesi. Yemeklerin öykülerini anlatan "Lezzet-i Mecmua" başlıklı servis kağıtları ve temizliğiyle iz bırakan tesiste gelecek yolculuklarımda haluja ve gözlemeyi denemek isterim. Üstüne de "Saraydan kaçan lezzet" diye tanıtılan, farklı bir şekilde sunulan Sultan Kahvesi'ni. Türk kahvesi tiryakileri eminim bu kahveyi seveceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder